verkeer en keuringen

MoTs: NI Driver and Vehicle Agency om het testen op te voeren

De tests voor sommige voertuiggroepen zijn vorige maand hervat
MoT-testdiensten en praktische rijexamens voor auto’s en vrachtwagens zullen vanaf dinsdag worden opgevoerd in Noord-Ierland.

De tests voor sommige voertuiggroepen zijn vorige maand hervat.

De Driver and Vehicle Agency (DVA) zal nu de MoT-tests hervatten voor onder meer vierjarige auto’s en motorfietsen. symbolen dashboard hebben een betekenis.

Vanaf dinsdag worden ook drie jaar oude lichte vrachtwagens, vrachtwagens, aanhangwagens en bussen getest.

De DVA zal ook beginnen met rijexamens voor auto’s en vrachtwagens, waarbij prioriteit wordt gegeven aan sleutelfunctionarissen, gevolgd door mensen van wie de tests zijn geannuleerd tijdens lockdown.

Minister van Infrastructuur Nichola Mallon waarschuwde dat er veel vraag zou zijn naar rijexamens en dat de eerste wachttijden langer zouden kunnen zijn dan normaal.

‘Beperkte capaciteit’
MoT-tests werden in januari opgeschort nadat er fouten waren geconstateerd in enkele liften. Het testen werd verder verstoord door de pandemie.

Het bureau gaf tijdelijke vrijstellingsverklaringen (TEC’s) uit, zodat automobilisten op de weg konden blijven.

De minister van Infrastructuur, Nichola Mallon, zei dat het haar prioriteit was om personeel en klanten te beschermen
Op 20 juli herstelde de DVA MoT-tests voor prioriteitsgroepen, waaronder taxi’s en bussen vanwege een eerste test, voertuigen die niet eerder in Noord-Ierland waren geregistreerd en voertuigen waarvan de MoT’s met meer dan 12 maanden waren verlopen.

Individuele voertuiggoedkeuring (IVA) -tests voor prioritaire voertuigen werden ook hersteld om de gezondheidsdienst te ondersteunen.

Jeremy Logan, waarnemend chief executive van de DVA, zei dat er nog steeds een beperkte capaciteit is van ongeveer 30-35% in centra vanwege richtlijnen voor de volksgezondheid.

“Nu de beperkingen versoepelen, hopen we meer voertuigen naar voren te brengen, zodat sommige voertuigen in oktober of november een TEC kunnen krijgen.

Voor sommige voertuigen worden automatisch uitzonderingen toegepast op MoT’s
“Als we echter de capaciteit hebben om op dat moment te testen, krijgen ze een herinnering en in dat stadium worden ze naar voren geroepen”, zei hij.

Er worden geen papieren exemplaren van TEC’s uitgegeven en automobilisten moeten de status van hun MoT online controleren.

M. Logan zei ongeveer 3.000 rijexamens waren geannuleerd tijdens de pandemie.

“Ik hoop dat we tegen het einde van oktober die reserveringsservice voor alle andere klanten kunnen openen, en eerder als we kunnen”, zei hij.

“We zullen ons best doen om die prioriteitsgroepen zo snel mogelijk te doorlopen.”

Een vertraging bij het boeken van rijexamens wordt verwacht
DUP-assemblagelid Michelle McIlveen zit donderdag een spoedvergadering van de Infrastructuurcommissie voor.

Ze is bang dat rijexamens het nieuwe jaar in kunnen gaan.

“Het is van vitaal belang dat de ernstige zorgen die worden geuit door die jonge mensen die wachten op een rijexamen, een gerichte en gepassioneerde stem krijgen”, zei ze.

“Deze situatie is volkomen onaanvaardbaar.

“Er is behoefte aan duurzamere, gestroomlijnde en gebruiksvriendelijkere structuren voor klanten, inclusief onvoorziene omstandigheden als er in de winter een tweede golf Covid-19 opduikt.”

Ondertussen protesteerden tientallen rij-instructeurs dinsdag buiten het DVA-testcentrum in Craigavon over de voortdurende sluiting van rijexamenservices op de locatie die als Covid-19-testcentrum functioneert. l is altijd zichtbaar.

Leerlingbestuurders die in Craigavon een test willen afleggen, worden doorverwezen naar Lisburn of Armagh.

Tientallen rij-instructeurs hebben dinsdagochtend buiten de DVA-testlocatie in Craigavon geprotesteerd over de aanhoudende sluiting van rijexamenservices op de locatie.
Bijschrift afbeelding Rij-instructeurs organiseerden een protest buiten de DVA-testsite in Craigavon
Rij-instructeur William Millar zei dat dit studenten afschrikte.

“Ik heb al drie studenten gehad die niet naar Armagh willen, ze willen niet naar Lisburn, dus zijn ze gestopt met lessen”, zei hij. cbr auto theorie oefenen kun je online oefenen.

Carla Lockhart, parlementslid van Upper Bann, zei dat de situatie een “verschrikkelijk effect” had op rij-instructeurs.

Ze zei dat ze “diep, diep getroffen” waren en voegde eraan toe dat de situatie voor jonge mensen die rijexamens aanvragen “onaanvaardbaar” was.

Spread the love