cryptoclan financiering

Aandelen in Azië lijken zich voor de derde week te herstellen, met focus op banen in de VS.

Een man met een gezichtsmasker, na de uitbraak van de coronavirusziekte (COVID-19), staat voor een elektrisch bord met Nikkei (bovenaan in C) en de aandelenindex van andere landen buiten een makelaardij in een zakendistrict in Tokio, Japan, januari 4, 2021. REUTERS / Kim Kyung-Hoon / Fotobestand

 

Aziatische aandelen stegen maandag hoger en wilden hun recente rally verlengen tot een derde week, mochten de banencijfers in de VS de verwachte heropleving van het aantal aanwervingen in mei laten zien en het wereldwijde herstel op koers houden.

 

MSCI’s breedste index van aandelen uit Azië-Pacific buiten Japan (.MIAPJ0000PUS) was een fractie steviger, na een stijging van 2,2% vorige week. De Japanse Nikkei (.N225) was vlak, terwijl Australië (.AXJO) 0,2% steeg tot een nieuw hoogtepunt.

 

 

De markten in de VS en het VK zijn gesloten vanwege een feestdag, maar in Azië werden nog steeds futures verhandeld, met een Nasdaq-stijging van 0,2% en een stijging van de S&P 500 met 0,1%.

 

De belangrijkste gebeurtenis van de week zijn de Amerikaanse loonlijsten op vrijdag met mediane voorspellingen van 650.000, maar de uitkomst is onzeker na de schrikbarend zwakke winst van 266.000 in april. Beste aandelen zijn te koop.

 

 

Dat cijfer voor april was bijna 750.000 lager dan voorspeld, de grootste “misser” in de geschiedenis van de serie.

 

NatWest Market-econoom Kevin Cummins merkte op dat zelfs met een stijging van ongeveer 550.000 totale loonlijsten nog steeds 7,7 miljoen onder het niveau van februari 2020 zouden liggen.

 

“De arbeidsmarkt zou nog ver verwijderd zijn van herstel”, voegde hij eraan toe. “Naar onze mening zullen de gegevens Fed-voorzitter Powell waarschijnlijk niet overtuigen dat de vooruitgang nog substantieel genoeg is om te beginnen met het afbouwen van signalen.”

 

De Federal Reserve komt vervolgens bijeen op 16 juni en deze week is de laatste kans voor leden om over beleid te praten voordat de black-outperiode op 5 juni begint.

 

 

Tot dusverre hebben investeerders de Fed op haar woord aangenomen dat de arbeidsmarkt nog veel meer moet verbeteren voordat er sprake is van tapering. Dat hielp de rendementen op Amerikaanse 10-jarige bankbiljetten te verlagen tot 1,58% op vrijdag, zelfs toen gegevens over kerninflatie de voorspellingen overtroffen.

 

De economische outperformance van de Verenigde Staten heeft een keerzijde doordat het het handelstekort van het land sterk heeft vergroot en de behoefte aan buitenlandse financiering voor een toch al enorm begrotingstekort heeft vergroot.

 

“De Amerikaanse economie zal in de voorzienbare toekomst te maken krijgen met een periode van hoge begrotingstekorten en stijgende schuldniveaus, waardoor het risico van het ‘dubbele tekort’ voor de USD nog jarenlang een kenmerk van het marktlandschap zal blijven”, aldus Ray Attrill, hoofd van FX-strategie bij NAB. KPN aandeel kopen is online mogelijk.

 

De dollarindex stond op 90.062, dichtbij het laagste punt in vijf maanden. De euro bleef stabiel op $ 1,2190, net na het hoogste punt in vier maanden van $ 1,2266 vorige week.

 

 

De dollar deed het beter ten opzichte van de Japanse yen, aangezien beleggers de valuta tegen superlage tarieven lenen om hoger renderende activa te kopen. De dollar stond voor het laatst op 109,93 yen na vorige week een hoogste punt in twee maanden van 110,19 te bereiken.

 

De Chinese yuan is tot dusver 1,7% gestegen in mei om op het hoogste niveau in drie jaar te handelen en het psychologisch belangrijke niveau van 6,4 per dollar te doorbreken.

 

Bezorgdheid over de wereldwijde inflatie en extreme volatiliteit in cryptocurrencies was een zegen voor goud dat op $ 1.903 stond, nadat het vorige week een hoogste punt in vier maanden bereikte op $ 1.192.

 

De olieprijzen waren stevig na vorige week meer dan 5% te hebben gestegen om de tweejaarlijkse sluitingshoogtes te bereiken, aangezien de verwachtingen van een herstel van de wereldwijde vraag groter waren dan de zorgen over meer aanbod uit Iran zodra de sancties zijn opgeheven.

 

Alle ogen zullen deze week op de OPEC gericht zijn terwijl het zijn leveringsovereenkomst herziet, en elke hint van een stijging van de productie zou de prijzen onder druk kunnen zetten.

 

Brent voegde 21 cent toe aan $ 68,93 per vat, terwijl Amerikaanse ruwe olie 26 cent steeg tot $ 66,58.

 

 

 

Spread the love