creditcard tips

Creditcardtips voor absolute beginners

Je eerste creditcard hoeft niet verwarrend te zijn. We zullen de basis uiteenzetten – van het kiezen van de juiste kaart tot het vermijden van kosten – zodat u met een gerust hart een creditcard kunt afsluiten.

Kies een creditkaart die bij je past

De meeste creditcards hebben één belangrijk voordeel – meestal een laag tarief, lage kosten of een beloningsprogramma – waardoor ze beter geschikt zijn voor bepaalde uitgaven en terugbetalingsgewoonten. Een goede creditcard vinden neemt dus wel wat tijd in beslag. Misschien kunt u meteen een debitcard aanvragen.

Lage waardering

Deze zijn geweldig als u niet denkt dat u elke maand uw volledige saldo betaalt of als u uw creditcard wilt gebruiken om een grote aankoop af te betalen, omdat u minder rente betaalt dan op andere kaarten. Houd er rekening mee dat kaarten met een laag tarief meestal een jaarlijkse vergoeding hebben, dus zorg ervoor dat u rondkijkt om er een te vinden die bij uw budget past.

Lage vergoeding

Zonder jaarlijkse vergoeding kunt u meer van uw geld gebruiken om te doen wat u wilt. Deze zijn goed als u denkt dat u uw saldo elke maand zult afbetalen, omdat ze over het algemeen een hogere rente hebben.

Beloningsprogramma

Als u van plan bent uw creditcard te gebruiken voor uw dagelijkse uitgaven, kan een beloningskaart geweldig voor u zijn – dit betekent dat u punten verdient terwijl u uitgeeft. Rewards-kaarten hebben meestal een hogere rente, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u elke maand uw saldo betaalt. Ze hebben meestal ook een hogere jaarlijkse vergoeding.

Spread the love